0892069773

Венозни заболявания

 

разширени вени

Разширени вени

представляват разширение, увиване или удължаване на вената, което причинява редица трудности. Всяка повърхностна вена може да стане разширена, но най-често засегнатите вени са тези в краката ви.

двт

Дълбока венозна тромбоза

се появява, когато кръвен съсирек (тромб) се образува в една или повече от дълбоките вени в тялото ви, обикновено в краката ви. Тромбозата на дълбоките вени може да причини болка в краката или подуване.

Хронична венозна недостатъчност

е състояние, което възниква, когато венозната стена и / или клапите във вените на краката не работят ефективно, което затруднява връщането на кръвта в сърцето от краката.

тромбофлебит илюстрация

Тромбофлебит

е възпалителен процес, който причинява образуване на кръвен съсирек и блокиране на една или повече вени, обикновено в краката ви. Засегнатата вена може да е близо до повърхността на кожата ви 

ПТС

Постфлебитен синдром

е усложнение, което се появява в резултат на дълбока венозна тромбоза (ДВТ). Вените в ръцете и краката ни имат малки клапи вътре, които гарантират, че кръвта тече правилно обратно към сърцето.

rani

Венозни рани

наричани още застой, недостатъчност или варикозни язви, са резултат от неправилно функциониране на венозни клапи, което води до увеличаване на налягането във вените. Те обикновено се появяват по протежение на кракa.