0877252602

Лечение

компресивна терапия

 

какво представлява компресивната терапия?

Компресивнта  терапия представлява носене на чорапи, които са специално създадени, за да поддържат вените ви и да увеличат кръвообращението в краката. Чорапите обикновено се слагат  сутрин след ставане и се свалят през нощта. През целия ден компресията, която осигуряват, предотвратява събирането  на кръв във вените на краката, като по този начин спомага за общото кръвообращение и намалява всяко подуване на краката, което може да имате.

Как работят чорапите с компресия?

Компресивните  чорапи подобряват признаците и симптомите на различни състояния на венозна болест, като осигуряват постепенна компресионна терапия, за да подпомогнат контрола на подуване на краката и дискомфорт. Те са проектирани да осигуряват подкрепа на краката и вените, да подпомагат циркулацията и да минимизират отока. Компресията е градуирана, като най-силната компресия започва от глезените и постепенно намалява към горната част на крака. Тази постепенна компресия  работи в комбинация с изпомпващото действие на прасечните мускули, които също подпомагат циркулацията.

Как се определя компресията?

При назначаването на еластокомпресивна терапия ще бъдете консултирани какъв клас на налягане е подходящ за вас. Тъй като всички крака са различни по дължина и обиколка, преди да се определи  чорапа, ще ви бъде измерен кракът, за да се осигури максимален терапевтичен ефект от чорапите.

Компресивните чорапи могат да се използват и за допълване на други форми на лечение.