0877252602

Лечение

флебектомия

 

какво представлява флебектомията?

Флебектомията  се използва само за лечение на малки разширени вени. Извършва се амбулаторно. По време на процедурата се прилага локален анестетик, така че пациентът не чувства болка. След това парчета от болните вени се отстраняват чрез малки разрези.

Преди процедурата вените ще бъдат маркирани, след това мястото за лечение ще бъде почистено и анестезирано. Ще останете будни, но пациентите съобщават за лека болка след прилагане на местния анестетик. Серията от малки разрези се прави за да се осигури достъп до вените с хирургическа кука. След това вената се нарушава и сегментите на вената се отстраняват.

Как протича възстановяването?

Пациентите могат да се върнат към нормална активност почти веднага, но трябва да се носят компресивни  чорапи с рецепта. Чорапите трябва да се носят най-малко една седмица, за да се намали подуването и дискомфорта. Малките разрези водят до минимални белези, без необходимост от шевове и изглеждат като лунички в рамките на няколко седмици.

Има ли странични ефекти?

Обичайните странични ефекти включват болка и подуване, но това обикновено се предотвратява, докато пациентът носи предписаните компресивни чорапи. Може да се използва противовъзпалително лекарство за намаляване на тези странични ефекти. Други странични ефекти включват синини около мястото на лечение. Алергичните реакции към упойката също могат да се получат, така че не забравяйте да обсъдите всички алергии или притеснения преди процедурата.